Képzések » Konfliktusok és kezelésük

Képzések » Konfliktusok és kezelésük

Konfliktusok és kezelésük

A konfliktusok különbözőségeinkből keletkeznek és nem különbözőségeink kiváltó okai. Sokszor érzünk késztetést arra, hogy megváltoztassuk a másikat, különösen, ha az a párunk, vagy egy olyan személy, akit kénytelenek vagyunk hosszú távon elviselni. A másik megváltoztatására tett kísérleteink eleve kudarcra vannak ítélve, jobban járunk, ha a kialakult helyzet, viszony rendezésére teszünk kísérletet, fejlesztjük önismeretünket. Ezt könnyebb mondani, mint megtenni. Szép törekvés, hogy a konfliktust konstruktívvá változtassuk, ám a gyakorlatban ez cudar nehéz. Pedig nem mindegy, hogy kapcsolatod milyen irányban változik a konfliktus révén: jobb lesz, rosszabb, esetleg megszakad?

Mit kínál a tréning?

A konfliktusmegoldás készségeken és képességeken alapul, amelyek tanulhatóak, fejleszthetőek. A tananyagot több év munkája és tapasztalata alapján állítottam össze az utóbbi néhány évtized fontos kommunikációs és pszichológiai kutatási eredményeinek és elméleteinek beépítésével. Célja, hogy a saját élményű tanulás módszerével olyan alapvető ismeretek, felismerések, belátások birtokába juss, amelyek révén a jövőben tudatosabban éled meg konfliktusaidat. Képessé válj a viták elemzésére, az önreflexióra és arra, hogy miután lehiggadtál, a zsigerből jövő válaszok, lépések helyett olyan lépéseket tegyél, amelyek nem mérgesítik tovább a helyzetet, hanem a rendezés irányába visznek. A képzésen praktikus, jól alkalmazható ismereteket szerzel és sokat gyakorolsz.

Kiknek ajánlom?

  • azoknak, akik sikeresen akarják megoldani vitáikat és konfliktusaikat,
  • azoknak, akik új dolgokat szeretnének felfedezni önmagukban,
  • azoknak, akik el akarják mélyíteni párkapcsolatukat,
  • azoknak, akik harmonikus családi életre vágynak,
  • azoknak, akik működő munkahelyi kapcsolatokat szeretnének,
  • azoknak, akik eredményesen akarnak tárgyalni,
  • azoknak, akik nyitottak régi berögződések felülírására.

A tematikából:

Hol vannak kompetenciád határai, mikortól érdemes segítséget kérned?
Mi történik velünk konfliktus közben?
Milyen csapdákat rejt az érzékelés és az értelmezés?
Hol a helye az „igazságnak” a konfliktusok megoldásában?
Mennyire tartjuk magunkat megértőnek és érezzük magunkat megértettnek?
Mi az az értő figyelem és mire jó?
Miért érdemes átkeretezni a sztorit?
Mik azok az állásfoglalások és miért érdemes velük foglalkozni?
Hogyan tudod azonosítani az érzelmeket és szükségleteket?
Milyen konfliktuskezelési stílusok léteznek, mikor melyiket érdemes alkalmazni?
Milyen alternatív konfliktuskezelési technikák léteznek, hogyan férhetsz hozzá ezekhez?
Milyen kommunikációs eszközök állnak rendelkezésedre a konfliktus megoldásához?

Hogyan zajlik?

Sokat játszunk, izgalmas gyakorlatokat végzünk, amelyek nem túlságosan provokatívak, de kimozdítanak a komfortzónádból. A játékok előhívják kreativitásodat, felismerésekhez juttatnak. A komfortzónából való kilépéssel az új ismeret saját élményhez kötődik, ezáltal könnyebben és hosszabb távon jegyzed meg, mintha csak előadást hallgatnál. Fontos, hogy minden játéknál passzolhatsz, tiszteletben tartom, ha úgy döntesz, mégis megmaradnál a komfortzónádban. A játékokat és gyakorlatokat úgy állítottam össze, hogy ne veszélyeztessék a lelki és fizikai biztonságodat. A játékok és gyakorlatok mellett részletes elméleti magyarázatokat is kapsz, megismerkedsz fontos elméletekkel, kutatási eredményekkel.

A tréning háromszor egynapos. A három alkalom egymásra épül.

Kapcsolatfelvétel

Oldalunkon sütiket használunk a weblap megfelelő működésének fenntartása és forgalmunk elemzése végett. Kérjük döntsd el, hozzájárulsz-e a sütik használatához! További információ