Rólam

Rólam

Dura Mirjam - mediátor

Kapcsolatrendezőként híd vagyok:

Emberek egymással ütköző igazságait, szükségleteit, érzéseit kötöm össze. Segítem helyreállítani, erősíteni közöttük a sérült bizalmat.

A megújuláson, a bizalom helyreállításán dolgozom, mind a munka, mind a magánélet területén.

Ha elakadtál egy konfliktusban, segítek, hogy megtaláld az eszközöket, amelyekkel meg tudod értetni magad a másikkal.

Számomra mindegyik fél igazsága egyformán fontos, pártatlan vagyok.

Egyenértékű partnerként tekintek rád és azokra, akikkel rendezni szeretnéd a kapcsolatodat.

Ítélkezés nélkül, empátiával és elfogadással fordulok feléd és a vitában álló többi érintett felé, hogy mindannyian képviselni tudjátok szükségleteiteket és érdekeiteket.

Hiszek abban, hogy mindannyian a saját problémáink szakértői vagyunk.

Bízom a hozzám fordulók bölcsességében, kreativitásában és erejében.

Tanácsadás helyett egy biztonságot adó keret megteremtését és megtartását vállalom, ahol:

  • hozzáférsz saját erődhöz,
  • használni tudod képességeidet,
  • ki tudod fejezni igényeidet,
  • meghallgatásra találsz és képes leszel meghallani a másikat,
  • te magad a másikkal közösen találod meg a számotokra jó megoldást.

Tapasztalatom szerint a bizalom erősödik attól, ha meghalljuk a másik igényeit.

Ilyenkor rájövünk, hogy amit tesz, azt nem feltétlenül ellenünk teszi, hanem a saját szükségletei kielégítéséért küzd.

Észrevesszük és tudatosítjuk, hogy az ő szükségletei különböznek saját szükségleteinktől és ettől mindketten jobban fogjuk érezni magunkat.

Előfordult, hogy egy pár rácsodálkozott arra, hogy egy harmadik féllel kialakult konfliktusukban mennyire más dolog nyomta meg bennük azt a bizonyos gombot. Egyiküknek a teljesítmény elismerése, míg másikuknak az autonómia iránti igény érvényesülése volt a fontos. A konfliktusról való beszélgetés révén - a mediáció biztonságos terében - megértettek valami fontosat a saját maguk és a másik szükségleteiről, arról a különbözőségről, amely sok veszekedéshez vezetett a párkapcsolatukban.

A konfliktus különbözőségeinkből eredő természetes velejárója életünknek.

Úgy gondolom, hogy nem a konfliktus jelenti az igazi kihívást, hanem az, ahogyan a konfliktussal bánunk.

Kezelését gyerekkorunkban tanuljuk meg, és mivel tanult készségünk, képességünk, ezért fejleszthetjük is. Rossz berögződéseinket helyes önérvényesítési eszközökkel válthatjuk fel.

Gyakorlatorientált konfliktuskezelő- és kommunikációs workshopjaimon ebben a folyamatban nyújtok támogatást számodra, ha személyiségedet, önismeretedet fejleszteni szeretnéd.

2010 óta foglalkozom mediációval.

Első mediátori képzéseim a Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálathoz (MKDSZ) és az amerikai Szövetségi Mediációs és Békéltető Szolgálathoz (Federal Mediation and Conciliation Service) kötődnek. 2015-ben történt megszűnéséig tagja voltam az MKDSZ-nek.

A munkaügyi mediáció területén szerzett ismereteimet 2014 óta a kapcsolatokra fókuszáló, ún. transzformatív (átalakító) mediációs irányzat szemléletével és eszköztárával bővítem. Szakmai fejlődésemben fontos mérföldköveket jelentenek a mediáció hazai meghonosítóinak, dr. Barczy Magdolnának és Szamos Erzsébetnek mediátor és családi mediációs képzései, a Partners Hungary Alapítvány továbbképzései.

2015 óta resztoratív (helyreállító) facilitációval is foglalkozom, ami a normaszegésekből eredő szervezeti konfliktusok feloldásának hatékony eszköze.

A munkámban munkaeszközöm saját magam vagyok. A szakmai ismeretek bővítése, elmélyítése mellett évek óta komoly és intenzív önismereti munkát végzek, mely támogat abban, hogy garantáltan biztonságos folyamaton vezesselek végig.

Olyan eszköztárral rendelkezem, amellyel sikeresen segítelek majd, hogy megtaláld az igényeidnek megfelelő, személyedre szabott megoldást kapcsolataid rendezéséhez.

Tagság:

Országos Mediációs Egyesület
Munkaügyi Kapcsolatok Társaság

Munkahely:

ÉTOSZ Érdekvédelmi Tanácsadó Kft., ügyvezető
Szegedi Tudományegyetem, mesteroktató

Kapcsolatfelvétel

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.