Rólam

Rólam

Dura Mirjam

Kapcsolatrendezőként híd vagyok, emberek egymással ütköző igazságait, szükségleteit, érzéseit kötöm össze. Ítélkezés nélkül, empátiával és elfogadással fordulok az érdekeiket, igazságukat védő, egymással vitában álló emberek felé. Számomra mindegyik fél igazsága egyformán fontos, pártatlan vagyok.

Hiszek abban, hogy mindannyian a saját problémáink szakértői vagyunk, bízom a hozzám fordulók bölcsességében, kreativitásában és erejében. Tanácsok helyett biztonságos folyamat vezetésével, olyan keret nyújtásával segítek, amelyben ügyfeleim egyenértékűek, hozzáférnek erejükhöz, használni tudják képességeiket, meghallgattatnak és meghallják a másikat, saját maguk találják meg a számukra jó megoldást.

Eszköztáram:

2010 óta foglalkozom mediációval. Első mediátori képzéseim a Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálathoz (MKDSZ) és az amerikai Szövetségi Mediációs és Békéltető Szolgálathoz (Federal Mediation and Conciliation Service) kötődnek. 2015-ben történt megszűnéséig tagja voltam az MKDSZ-nek. A munkaügyi mediáció területén szerzett ismereteimet 2014 óta a kapcsolatokra fókuszáló, ún. transzformatív (átalakító) mediációs irányzat szemléletével és eszköztárával bővítem. Szakmai fejlődésemben fontos mérföldköveket jelentenek a mediáció hazai meghonosítóinak, dr. Barczy Magdolnának és Szamos Erzsébetnek mediátor és családi mediációs képzései, a Partners Hungary Alapítvány továbbképzései. 2015 óta resztoratív (helyreállító) facilitációval is foglalkozom, ami a normaszegésekből eredő konfliktusok feloldásának hatékony eszköze.

Ma olyan eszköztárral rendelkezem, amellyel sikeresen támogatom ügyfeleimet abban, hogy személyre szabottan megtalálják az igényeiknek megfelelő megoldást kapcsolataik rendezéséhez.

Úgy gondolom, hogy nem a konfliktus jelenti az igazi kihívást, hiszen a konfliktus különbözőségeinkből eredő természetes velejárója életünknek, hanem az, ahogyan a konfliktussal bánunk. Ezt a bánásmódot gyerekkorunkban tanuljuk meg, és mivel tanult készségünk, képességünk, ezért fejleszthetjük is, rossz berögződéseinket helyes önérvényesítési eszközökkel válthatjuk fel. Gyakorlatorientált konfliktuskezelő- és kommunikációs tréningjeimen ebben a folyamatban nyújtok támogatást a személyiségüket, önismeretüket fejleszteni akaróknak.

A munkámban munkaeszközöm saját magam vagyok. A szakmai ismeretek bővítése, elmélyítése mellett évek óta komoly és intenzív önismereti munkát végzek, mely támogat abban, hogy biztonságos folyamaton vezessem végig ügyfeleimet.

Tagság:

Országos Mediációs Egyesület
Munkaügyi Kapcsolatok Társaság

Munkahely:

Dura-Conexio Kft., ügyvezető
Szegedi Tudományegyetem, mesteroktató

Kapcsolatfelvétel

Oldalunkon sütiket használunk a weblap megfelelő működésének fenntartása és forgalmunk elemzése végett. Kérjük döntsd el, hozzájárulsz-e a sütik használatához! További információ